Autor: Informer.rs

22.09.2023.

22:12

Foto: Ata images/Reuters

Vesti

S kim si - takav si! Basta se hvalio susretom sa Menendezom, a američki senator optužen za tešku korupciju!

Sada, kada su Menendez i njegova supruga optuženi za krivična dela primanja mita, Basta bi verovatno spalio fotografije koje je tako slavodobitno objavljivao na društvenim mrežama.

Ali, džaba.

Internet sve pamti, pa tako i Bastin post na Instagramu koji je objavio krajem jula ove godine.

- Još jedan susret sa senatorom Menendezom, predsedavajućim spoljnopolitičkog odbora Senata. Iskoristio sam priliku da u najboljem svetlu predstavim našu Srbiju i istaknem kako je potrebno da se okrenemo budućnosti da bismo krenuli dalje. Bili smo saveznici u prošlosti, važno je da budemo i u budućnosti! - napisao je tada Basta.

Podsetimo, optužnica protiv Menendeza i njegove supruge jedna je od top tema u svetskim medijima, a on i se terete da su primali hiljade dolara mita u zamenu za korišćenje Menendezove moći i uticaja kao senatora u korist biznismena iz Nju Džersija i činili usluge vladi Egipta.

Informer

O Menendezu danas je govorio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Sumirajući posetu Njujorku, gde je učestvovao na 78. sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Vučić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je Menendez "plaćena strana albanaca" i da će sve to sada polako izlaziti na videlo. 

Informer

- Reč je o čoveku koji je najmoćniji albanski lobista i ne postoji niko ko je bio lošiji prema Srbima i ko je obavljao prljaviji posao u korist Albanaca od Boba Menendeza - rekao je Vučić novinarima na marginama zasedanja Generalne skupštine UN . 

Dodao je da je Menendez pokušavao da lobira i na Kipru i u Grčkoj za priznanje nezavisnosti tzv Kosova "jer je veoma uticajan i u Nikoziji i Atini". 

- Radio je sve što je mogao protiv nas. Kada vidite taj način, taj jezivi stil u kom nema argumentacije, ali poput kopca i jastreba stalno kidiše na svoju metu bilo je jasno da je on plaćena strana albanaca i sada će sve to polako izlaziti na videlo - rekao je predsednik.