Autor: Informer.rs

26.09.2023.

19:37

Foto: Ata images/pixabay.com

Vesti

Srbe sa KiM čeka paklena noć: Piroman Kurti nastavlja da pali vatru, sprema se velika akcija hapšenja?!

Ove šokantne informacije obelodanio je glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević na trećem Kolegijumu Informera.

- Ono što meni moji prijatelji sa Kosova javljaju, na albanskim medijima uveliko se najavljuje upad Kurtijevih specijalaca i najteža noć za Srbe sa Kosova - kazao je Vučićević.

Kako je on objasnio, prema raspoloživim informacijama, očekuje se upad u srpske manastire, ali i škole, bolnice...

 
$bp("Brid_95758994", {"id":"34926","width":"16","height":"9","video":"1418408"});

- Pominju se Pećka patrijaršia i Dečani - rekao je između ostalog Vučićević i podvukao da Aljbin Kurti pokušava politički da profitira na događajima od nedelje.

- Prištinski mediji najavljuju novi napad šiptarske policije na Srbe na severu KiM, navodno u -potrazi za nekakvim oružjem i takozvanim teroristima. Sve je to naravno laž, al će Kurti to pokušati da iskoristi da etnički očisti sever Kosova i celo Kosovo - dodao je Vučićević.

Informer

 

Podsetimo, kako je Informer već pisao, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je sa predstavnicima Kvinte i zatražio veće prisustvo KFOR na Kosovu.

- U jednom od najtežih trenutaka za Srbiju, imao sam važan razgovor sa predstavnicima Kvinte. Ponovio sam stavove Srbije o poslednjim događajima na Kosovu i Metohiji i zatražio da KFOR preuzme brigu o svim bezbednosnim pitanjima na severu Kosova umesto Kurtijeve policije. Takođe, postavio sam pitanje i zašto je EULEKS bio odbijen od strane  tzv. kosovske policije da prisustvuje samoj operaciji koja je provođena na teritoriji severa Kosova - napisao je predsednik Vučić na svom zvaničnom Instagram nalogu.

Građani palili sveće

Građani na severu Kosova i Metohije, kako je Informer već pisao, organizovano su palili sveće stradalim Srbima u okršaju sa tzv. kosovskom policijom u nedelju u selu Banjska.

Opširnije čitajte u posebnoj vesti.