27.09.2023.

11:10

Foto: Masha Bandjur

Vesti

Kurti neće stati! Milivojević: Očekujem nastavak represije!

- Desilo se ono na šta smo upozoravali već šest meseci, nažalost, ovog puta sa žrtvama. To je direktna posledica sprovođenja jedne politike i represije Prištine koja očigledno nije mogla više da se toleriše. Imajući u vidu reakcije zapadnih centara moći, očigledno je da Kurti ima razumevanje za ono što se dešava i da su sve ocene ovog događaja na njegovoj strani. U takvim okolnostima možemo očekivati samo nastavak takve politike, represije i potpunu neizvesnost kada je reč o položaju srpskog naroda, da ne govorim o dijalogu ili bilo kojoj varijanti političkog rešavanja ovog problema - kazao je Milivojević za Kosovo onlajn.

Simpatizer opozicije uputio najbolesniju poruku Srbima sa KiM: Baš me briga što će Šiptari da vas proteraju, nego ćete doći da smetate nama, a to ne valja! 

On ukazuje da se za sada jedino može čuti osuda srpske strane i da niko ne spominje srpske žrtve. Jedan od argumenata da će se represija nastaviti po Milivojeviću je i to što je Priština proglasila četiri opštine na severu Kosova "zonom antiterorističkih operacija".

- To je već i pravni i bezbednosni okvir za nastavak represije i ne zaboravimo ostale su duge cevi i sve one strukture, nema reakcije Kfora, međunarodnih faktora, tako da je u tim okolnostima jedino za očekivati nastavak represije i dizanje nivoa eskalacije koju smo do sada imali - navodi Milivojević.

Srbe sa KiM čeka paklena noć: Piroman Kurti nastavlja da pali vatru, sprema se velika akcija hapšenja?!