28.09.2023.

08:00

Foto: Reuters

Vesti

Nije im dosta stradanja! Haradinaj provocira nove eskalacije na severu i optužuje Srbe za teror

On je optužio Srbiju da je odgovorna za nastalu situaciju i  dodao da je potrebna međunarodna istraga. Haradinaj je nakon sastanka sa lažnom predsednicom Vjosom Osmani kazao da je u ovoj fazi neophodna koordinacija sa saveznicima.

Haradinaj je istakao da su bezbednosne da je potrebno da političari na vlasti budu angažovaniji u rešavanju situacije.

- Razgovor se uglavnom odnosio na bezbednosnu situaciju u zemlji poslednjih dana u vezi sa terorističkim napadom koji se dogodio na severu gde je život izgubio narednik Kosovske policije. Kosovo se takođe suočavalo sa bezbednosnim situacijama u prošlosti. Ovo što se sada desilo je čisti terorizam. Logično je komunicirati u takvim situacijama. Budući da se rizik nastavlja i dalje, imam bojazan od esklacije situacije - rekao je Haradinaj, ne spominjući stradale Srbe, dok je predsednik Srbije Aleksandar Vučić u sinoćnjem izlaganju izrazio žaljenje zbog svih stradalih, uključujući i kosovskog policajca..

Haradinaj tu nije stao.

- Niko ne treba da bude nezainteresovan da uradi svoj deo posla, niko na Kosovu. Izvršićemo svoju dužnost u službi zemlje. Potrebni su nam sigurnosni saveznici - zaključio je on.