Autor: Informer.rs

29.09.2023.

15:23

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Veliki prijatelj Srbije Viktor Orban: Mađarska je uvek za dijalog i protivi se sankcijama

Posle razgovora sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i šeikom Muhamedom bin Zajedom al Nahjanom, Orban je rekao da je došao u Srbiju da bi imao bilateralni i trilateralni sastanak. 

"Trilateralni je imao cilj, što se mene tiče, da možemo da predstavamo srpsko-mađarsku ekonomsku saradnju predstavniku iz Arapskih Emirata i da pokažemo kako je ovo izuzetna prilika zato što je ekonomska i politička saradnje dve zemlja uspešna i eksplicitna. Jedna od naših zemalja je u EU a druga nije, ali to nam ne predstavlja prepreku, već mogućnost. Ako neko traži gde da investira, teško da može da nađe bolju priliku od ovoga", poručio je Orban.

Dodao je da je na trilateralnom sastanku gostu iz Emirata predstavljena infrastruktura, trgovina i razne mogućnosti saradnje. 

Orban se zahvalio predsedniku Vučiću što je organizovao sastanak, jer do sada, kako je rekao, Mađarska nije imala priliku da učestvuje na sastanku poput ovog.

"Mislim da smo uspeli da predstavimo zajedničku mađarsko-srpsku perspektivu na uspešan način trećoj zemlji i nekim drugim investitorima iz sveta. Popodne ćemo imati bilateralni sastanak o migracijama, pitanjima u vezi sa Briselom, proširenju EU i određenim rokovima", rekao je mađarski premijer.