05.10.2023.

06:37

Foto: Tanjug/AP/Mary Altaffer

Vesti

Ovo je dokaz da je napad u Banjskoj zloupotrebljen! Strašno upozorenje: Ramino političko delovanje ima genocidne namere!

Socijalistička partija, čiji je lider Edi Rama, po istom receptu usvajanja rezolucije kojom su optužili Srbiju za navodni 'genocid' u Srebrenici sada traži od parlamenta da izglasa dokument kojim će osuditi 'teroristički napad Srba na kosovsku policiju na severu Kosova'!?!

"Tražimo usvajanje rezolucije o osudi oružanog terorističkog napada na severu Republike Kosovo i podršci naporima da se garantuje bezbednost i mir u zemlji i regionu", piše u zahtevu Ramine stranke.

Bivši potpukovnik KOS Ljuban Karan, upitan da prokomentariše ove navode, upozorava da je zločinačka akcija prištinske parapolicije u Banjskoj dobro isplanirana i podržana unapred pripremljenim lažima i dezinformacijama.

Informer

- Albanci će ovu priču nastaviti politički da eksploatišu ne bi li pokušali da Srbe proglase za teroriste, a prave nasilnike za žrtve. Državnom rukovodstvu Srbije preostaje da raskrinka te laži i prikaže pravu istinu uz dovoljno jaku argumentaciju. Ramino uključivanje u ovu prljavu kampanju protiv Srbije pokazuje da su albanske ambicije mnogo opasnije - uveren je Karan.

ŽIVADIN JOVANOVIĆ
BIVŠI ŠEF DIPLOMATIJE

Nije nikakvo iznenađenje što Edi Rama i zvanična Tirana podržavaju secesiju Aljbina Kurtija i lažnu državu 'Kosovo'. To je jasno od početka, obojica žele stvaranje 'velike Albanije'.

Miloš Garić, glavni urednik portala 'Kosovo onlajn', kaže da Rama izmišlja genocide i da mu se sada pričinjavaju i teroristi, a usput opanjkava Srbiju i bruka sebe kako bi Albancima pokazao da je veći od Aljbina Kurtija.

Informer

 

- Tužno. Rama bi na ovaj način da postigne da njegova 'velika Albanija' bude veća, snažnija i uspešnija od Srbije, ali to tako ne ide. Suverena, samostalna i jaka Srbija nije po volji onima koji su sad najglasniji u napadima i zahtevima da se Srbi kazne. Ovo je samo još jedan dokaz koliko je incident u Banjskoj zloupotrebljen u političke svrhe kako bi Srbiju napali svi oni koji to jedva čekaju - naglašava Garić.

MILJAN JOVIĆEVIĆ
POLITIKOLOG

Ovo je izgleda odgovor Rame na pruženu prijateljsku ruku predsednika Vučića. Njegova inicijativa 'Otvoreni Balkan' ima za cilj da spaja ljude i ojača privredu i ekonomiju, a Ramina inicijativa nas vraća u mračne decenije prošlog veka. Neko gleda u budućnost, a neko živi u prošlosti.

Danijela Vujičić, poslanica SNS sa KiM, ocenjuje da ovaj Ramin postupak predstavlja direktnu podršku proterivanju Srba sa Kosova i Metohije.

Informer

 

- Ovakvo Ramino političko delovanje, čiji je cilj etnički čista teritorija naše zemlje i otvorena podrška lažnoj tvorevini nastaloj upravo na terorizmu i teškim zločinima protiv čovečnosti i Srba, zapravo ima genocidne namere - upozorava Vujičićeva.