05.10.2023.

12:43

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Vesti

Vučić se sastao sa svetskim liderima! Važni susreti na marginama Samita u Granadi, glavna tema svih razgovora - KiM (FOTO)

Predsednik se nakon toga oglasio i napisao: 

"Odličan razgovor sa premijerom Sunakom. Razgovarali smo o situaciji na Kosovu i Metohiji, regionu Zapadnog Balkana i aktuelnim geopolitičkim prilikama", napisao je predsednik Vučić. 

Predsednik Vučić se takođe sastao sa premijerom Vlade Kraljevine Španije Pedrom Sančezom na Samitu evropske političke zajednice u Granadi.

- Srdačan susret sa premijerom Sančezom. Ponovio sam zahvalnost Španiji na razumevanju pozicija Srbije po pitanju Kosova i Metohije i doslednoj podršci našem teritorijalnom integritetu - piše šef države na svom Instagramu. 

Predsednik Vučić sastao se i sa predsednikom Vlade Kralјevine Holandije Markom Ruteom.

- Dobar sastanak sa Markom Ruteom sa kojim sam razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji, nastavku dijaloga Beograda i Prištine kao i o daljim koracima na evropskom putu Srbije - napisao je Vučić na "buducnostsrbijeav".

Nakon toga, usledio je sastanak i sa predsednikom Vlade Velikog Vojvodstva Luksemburg Gzavijeom Betelom.

- Razgovor sa Gzaviejrom Betelom o svim pitanjima od značaja za Srbiju, a posebno o najnovijem razvoju situacije na Kosovu i Metohiji.

Vučić je razgovarao i sa premijerom Kralјevine Norveške Jonasom Garom Stereom.

- Dobar razgovor sa premijerom Jonasom Garom Stereom o aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i bilateralnim odnosima Srbije i Norveške - piše na Instagram nalogu "buducnostsrbijeav".

Tagovi:
Aleksandar Vučić Španija Sastanak Granada Riši Sunak