Autor: Informer.rs

06.10.2023.

07:30

Foto: Reuters/printscreen

Vesti

(VIDEO) Svetska ekskluziva! Bivši operativac CIA za Informer: SAD su spremne da zapale Balkan da bi naudile Rusiji!

Ovo šokantno predviđanje izneo je bivši analitičar Centralno obaveštajne agencije (CIA) Lari Džonson u ekskluzivnom intervju koji se emituje u "Temi dana" Informer televizije.

Na konstataciju voditeljke "Teme dana" Marije Kordić da na Balkanu i u Srbiji postaje strahovi da će se SAD u potrazi za nekom pobedom na geopolitičkom planu okrenuti ovim prostorima, Lari Džonson je istakao da je to svakako jedna od mogućnosti. 

- U stanju očaja u kojem je Amerika,  pokušavajući da zaustavi Rusiju u Ukrajini, jedna od opcija je raspirivanje rata na Balkanu - istakao je sagovornik Informer televizije i objasnio kako bi to funkcionisalo u praksi.

- Pokušavali bi da skinu vlade za koje smatraju da su na strani Rusije. Zapad se ponaša prilično očajnički - ocenio je Džonson.

Informer

Na samom početku intervjua koji će bez ikakve sumnje uzdrmati javnost u Srbji ali i u regionu, bivši agent CIA podvukao je treba pratiti tokove novca kako bi se otkrilo koje organizacije su povezane sa američkom obaveštajnom službom i drugim institucijama.

- Novac iz inostranstva šalje se na Balkan. Znam za jedan medij koji dobija ogromne pare od Soroša i od Stejt departmenta. Svaka organizacija koja je povezana sa SAD, garantujem vam, dobijaju novac od Stejt departmenta ili od CIA - navodi Džonson i detaljno obrazlaže za šta se tako "uložen" novac koristi.

Informer

- Da bi se ukaljali pojedini političari. Da naprave takvu priču da bi intervencija sa strane bila opravdana - naveo je naš sagovornik.

Rad u CIA

Naš sagovornik odgovorio je i na pitanje kako je počeo da radi u CIA.

- Vratio sam se u SAD iz Argentine, gde sam radio kao nadzornik u jednom projektu, u vreme hiperinflacije. Vratio sam se u SAD 1985. godine i trebao mi je posao. Prijavio sam se. Imao sam preporuku jednog kongresmena. I zaposlili su me - otkrio je Džonson i dodao da je prva godina u CIA bila "baš zabavna".

- Bio sam u programu profesionalne odluke. Tada sam upoznao sve delove CIA, administraciju, deo za nauku i tehnologiju, tadašnje direktore operacija i direktore obaveštajnog dela. Imali smo 12 nedelja paravojne obuke - rekao je između ostalog Džonson.

Šta je Džonson rekao o ratu Rusije i Ukrajine, Americi, ali i drugim temama, pogledajte u video snimku na početku teksta.