08.10.2023.

11:28

Foto: Informer

Vesti

Kurtijev lobista preti! Viola: Spremljene mere protiv Srbije!

Ona je izjavila da je za Srbiju pripremljen paket mera kao odgovor na napad 24. septembra u Banjskoj i prenela da diplomate rade na novom predlogu za rešenje kosovskog pitanja.

- Ne bih te mere nazvala sankcijama, jer ih mora odobriti Savet EU, ali govorimo o političkim i finansijskim merama koje će prirodno naneti štetu Vladi Srbije - rekla je Fon Кramon.

Ona je takođe napomenula i da je važno da Srbija potpiše svaki sporazum postignut sa "Кosovom", a da Priština obezbedi uspostavljanje Zajednice srpskih opština. Ona smatra da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić trebalo da sarađuje i obezbedi odgovarajuću istragu o događaju od 24. septembra.

- Vučić kontroliše mnoge stvari koje se dešavaju u Srbiji. Teško je pomisliti da nije bio svestan šta se dešava oko nabavke naoružanja, niti organizacije grupe napadača. Međutim, ne mislim da Srbiju zanima veći vojni napad, niti rat - dodala je Fon Kramon.

Prema njenim rečima, za nerešena pitanja u dijalogu raspravlja se o novom predlogu.

"Ono što sam razumela je da mnoge diplomate prave još jedan predlog. Ne mogu da dam više detalja u ovom trenutku", rekla je Fon Кramon.