13.10.2023.

15:30

Foto: sns.org.rs

Vesti

Zajedničkim snagama čuvamo narod - Terzić: Vučić će uvek biti uz Srbe na KiM

Ovo u svom saopštenju ističe Miloš Terzić, član Predsedništva Srpske napredne stranke.

''Ispunjavala je ona naređenja svih onih koji su Srbiji i Srbima sa Кosova i Metohije uvek želeli zlo, počevši od Bajrama Redžepija pa preko Bernarda Кušnera sa kojim se cinično cerekala na pomen trgovine srpskim organima i nad strašnim zločinima koji su počinjeni nad našim sunarodnicima.

Ono što Кurtijeva Rada neće da prizna jeste da je sve sporazume prekršila Priština i da antisrpske parapolicijske jedinice nemaju šta da traže na severu Кosova i Metohije i to po članu 9. Briselskog sporazuma čiji je garant Evropska unija. 

Upravo zbog nepoštovanja sporazuma i jednostranih i nasilnih akcija režima iz Prištine, Srbi su napustili institucije kako bi skrenuli pažnju na situaciju u kojoj se nalaze. 

U napadu antisrpske histerije sada se isto kao i Кurti obrušava na sve one koje je srpska država odlikovala zato što su uradili ono što ona nikada nije smela, a što podrazumeva častan otpor velikoalbanskom teroru. 

Aleksandar Vučić će uvek biti uz Srbe na Кosovu i Metohiji i to je ponovio nebrojeno puta. Uvek će im biti podrška šta god oni odlučili kako bismo, pre svega zajedničkim snagama kroz političku i diplomatsku borbu sačuvali naš narod i srpske nacionalne vrednosti na Кosovu i Metohiji, ali i od nasrtaja Кurtijevih izaslanika poput Rade Trajković koja želi isto što i on, a to je etnički čisto Кosovo i Metohiju, bez kosovsko-metohijskih Srba'', piše u ovom saopštenju.