14.10.2023.

13:34

Foto: Printscreen Informer

Vesti

Brnabić o izgradnji autoputa Ruma-Šabac: Ovo je bila vizija predsednika Vučića (VIDEO)

Ovom prilikom, premijerka Ana Brnabić istakla je za Informer da su građani svesni značaja izgradnje novih puteva.

- Još jedan prelep dan za našu zemlju! Moram da istaknem da mislim da svaki građanin u našoj zemlji, u Republici Srbiji, zna da je Srbija premrežena putevima, autoputevima, brzim saobraćajnicama, dobrim putevima do svakog sela, do svakog naselja - rekla je Brnabić.

Kako je navela, oseća se ponosno što je deo tima koji je uspeo da izgradi ovoliko puteva i istakla je njihov značaj za sve građane Srbije. 

- Ovo je bila vizija Srbije predsednika Aleksandra Vučića! Ponosna sam što sam deo tog tima i uživam kada otvaramo nove puteve. Novi putevi znače novi život, nova tržišta, predstavljaju veću šansu za te građane do kojih ovi putevi dolaze, ali i za naša dodatna mala, mikro preduzeća, kao i porodične firme da lakše plasiraju svoje proizvode po čitavoj Srbiji, ali i po čitavom svetu - rekla je premijerka Brnabić.

Premijerka Srbije istakla je da građani mogu da očekuju već sledeće godine nove projekte koji će značajno uticati na životni standard ljudi u Srbiji.

- Sledeće što očekujemo do kraja godine je petlja Jakovo na autoputu Novi Beograd - Surčin koji smo otvorili ove godine. Imamo i da završimo brzu saobraćajnicu do Valjeva, ali i autoput do Požege i nastavljamo dalje - zaključila je premijerka. 

Podsetimo, svečanom otvaranju autoputa Ruma - Šabac prisustvovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i premijerka Ana Brnabić, ministar saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Goran Vesić, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor  Koridora Srbije Aleksandar Antić, predstavnici izvođača azerbejdžanskog Azvirta i predsednici opština Ruma i Šabac.