Autor: Informer.rs

14.10.2023.

20:31

Foto: Informer

Vesti

(FOTO) Đorđe Milićević sa dijasporom u Vićenci: Srbi su bili jaki samo kad su bili složni i jedinstveni!

Ministar je na današnji praznik Pokrova presvete Bogorodice prisustvovao liturgiji u Hramu svetog apostola i jevanđeliste Luke, nakon čega je u pratnji sveštenika Dalibora Đukića i čelnika Saveza Srba u Italiji Lidije Radovanović i Dušana Aleksića obišao gradilište novog Parohijskog centra i budućeg hrama SPC u Vićenci.

Informer

Srbi u Italiji sakupili su priloge od kojih su kupili zemljište za izgradnju ovih verskih objekata, i budući velelepni kompleks SPC u Vićenci prvi je u ovom delu Evrope koji je uknjižen na Srpsku crkvu. 

Informer

 

Ministar Milićević prisustvovao je i sportsko-zabavnoj manifestaciji „Sabor srpske sloge“ u mestu Tori di kvartesolo, na kojoj je učestvovalo više od hiljadu naših sunarodnika. On je održao i radni sastanak sa predstavnicima svih srpskih udruženja u Italiji, gde je apelovao na jedinstvo među našim narodom gde god živeo. 

Informer

 

- Srbi su bili jaki samo kad su bili složni i jedinstveni. A danas nam je jedinstvo potrebnije nego ikad. Bez obzira gde živeli, u Srbiji, Republici Srpskoj, ovde u Italiji ili širom Evrope i sveta, mi smo svi jedan narod i imamo iste nacionalne i državne interese. Sve naše podele i različite stavove treba da rešavamo u dijalogu između nas. A kada izađemo pred druge, moramo biti složni i jedinstveni jer samo tako ćemo očuvati naš narod - istakao je ministar Milićević.

On je naglasio da srpska udruženja u Italiji i širom sveta imaju apsolutnu podršku Vlade Srbije i predsednika Republike Aleksandra Vučića u svim svojim aktivnostima koje su usmerene na očuvanje nacionalnog identiteta, srpskog jezika i pisma, kulture i tradicije.