15.10.2023.

15:29

Foto: printscreen

Vesti

Srpska lista izdala saopštenje - Kurtijev režim u maltretiranju Srba sad ustanovio i "policijsku jedinicu za oblačenje"

- Dok se širom Kosova i Metohije nalaze bilbordi na kojima se veličaju oni kojima se sudi u Hagu zbog ratnih zločina, majica sa motivima srpskih manastira na grudima Stefana Spasojevića iz Drijena se tretira kao provokacija na etničkoj osnovi!? - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Ukazuju i da su "oni isti manastiri kojima Kurtijev režim negira srpski karakter i pripadnost Srpskoj pravoslavnoj crkvi očigledno sledeći na listi u Kurtijevom planu za progon srpskog naroda". 

- Zahtevamo od međunarodnih predstavnika da izađu iz stanja hibernacije i reaguju na svakodnevno maltretiranje naših građana. Da zahtevaju da se normalnost vrati na sever Kosova i Metohije, a u tom smilu najhitnije prestane progon srpskog naroda, otvori administrativni prelaz Jarinje i omogući slobodan protok ljudi, robe, medicinskih materijala i lekova, čime će se koliko toliko smanjiti pritisak na naše građane - ističu iz Srpske liste. 

Dodaju da "ćutanje na svakodnevno šikaniranje građana međunarodne predstavnike  stavlja u istu ravan sa diktatorskim Kurtijevim režimom, te će i odgovornost za položaj srpskog naroda biti koliko na Kurtiju toliko i na njima".