Autor: Informer.rs

15.10.2023.

19:33

Foto: TANJUG/ Sava Radovanović

Vesti

Veoma važna poseta u teškim vremenima! Predsednik Vučić najavio važne susrete i potpisivanje strateških sporazuma sa Kinom

- Novosti su ozbiljne novine koje donose proverene informacije, ali imaju svoj miris i ukus, novine koje imaju ideju. Neko bi pogrdno i posprdno rekao "ideologiju", a ja bih rekao da time samo malobrojni i retki mogu da se ponose, uvek čuvajući nacionalne i tradicionalne vrednosti srpskog naroda i društva, u teškim trenucima uvek uz svoju zemlju. Da ne zaboravimo da je to jedna od retkih novina koja baštini i čuva naše ćirilično pismo i uvek sam srećan kada mogu da prisustvujem ovakvim događajima jer ovakvih 70 godina svakako jesu istorija - kazao je Vučić.

Predsednik je rekao da je poseta Kini veoma važna u ne lakim trenucima. Podsetio je da je sutra Berlinski proces u Tirani, gde "svakako neće biti lako našim predstavnicima". Najavio je važne susrete i potpisivanje važnih sporazuma sa Kinom, ali i bilateralne susrete sa predsednikom Kine Si Đinpingom i sa Van Hu Ningom, "kineskim Kisindžerom".

- Potpisaćemo dokumente o sveukupnoj saradnji, o slobodnoj trgovini, što je od posebnog značaja za našu zemlju i kliring juan za naše banke. To su temeljni sporazumi, a biće važnih saobraćajnih i infrastrukturnih sporazuma, od čuvenog smajlija koji povezuje Zapadnobački i Severnobanatski okrug, do Beograd-Zrenjanin-Novi Sad. To su sve veoma važne stvari za nas i pokušaćemo da dovedemo što više investitora iz Kine jer u prethodnom periodu smo malo uspeli da promenimo tu strukturu da veći broj investitora dolazi iz Azije nego ranije... I dalje je Evropa dominantna, ali ne u onoj meri u kojoj je to slučaj bio ranije. Za nas je od izuzetnog značaja da pronađemo ivnestitore na svim stranama sveta - najavio je predsednik Srbije.

Vučić je ukazao na hajku na dnevnom nivou koja se protiv njega i ljudi iz vlasti koji se njima ne dopadaju vodi u opozicionim medijima, a govoreći o opoziciji koja se žali na izborne uslove. 

- Svako od njih misli da je mnogo pametniji i čudom se čudi što ga narod neće. Da bi našli pravi razlog zašto je to tako, pa ne mogu da kažu da nisu dovoljno pametni i marljivi. "Pravi razlog" je uvek u medijima, u diktaturi, strahovladi i svemu drugom, a što je uvek izgovor i što je uvek put u pravljenje problema i nekakvih protesta posle izbora, kao što su to svaki put radili. Nikada nisu čestito čestitali nekom pobedu na izborima. Nikada! Sumnjam da će se to i ovog puta dogoditi, ali prvo da vidimo rezultate izbora...  - kazao je Vučić.

Kaže da je nezapamćeno i nezabeleženo da se opozicioni mediji raduju merama protiv bilo koga u sopstvenoj zemlji.