18.10.2023.

09:18

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Ono kada ti prigovara sin kralja srpske privatizacije i malverzacija - Vesić osuo paljbu po Nikeziću

- Zahvaljujući svom ocu sin Dušan je sa 35 godina istovremeno bio savetnik premijera, državni sekretar u Ministarstvu finansija, predsednik Nadzornog odbora Elektroprivrede, predsednik Upravnog odbora Energoprojekta, član Upravnog odbora Fonda za razvoj, član Skupštine preduzeća za proizvodnju borbenih vozila, šef radnih grupa za Železaru Smederevo i za prodaju Telekoma. U isto vreme zajedno sa ocem Zvonimirom bio je vlasnik sedam konsultantskih kompanija koje su u vreme njihove vlasti bile veoma uspešne - rekao je Vesić.

Informer

 


- Jednostavno, čovek koji nikada ništa i nigde nije radio osim što ga je otac postavljao na državne funkcije koje imaju veza sa privatizacijom, privredom i finansijama ne bi li preko njega završavao svoje poslove. 


- Danas je “uspešni sin” zaposlen u firmi lidera svoje stranke. Toliko je uspešan i tako se strane i domaće kompanije otimaju o njegove usluge. Ali ni pre, ni posle vlasti na kojoj je bio od 28. do 39. godine nije radio ništa. Zato kada govori sin Dušan nikada ne znaš da li priča tata, kralj privatizacije i malverzacija ili vlasnik kompanije gde sin radi. On svakako ne govori - zaključio je Vesić.