19.10.2023.

06:40

Foto: Tanjug

Vesti

Pakt ambasada i bivšeg režima! Dramatično upozorenje predsednika Vučića: Stranci bi da porobe Srbiju!

Ovo je juče poručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Pekinga, komentarišući informacije da su Amerikanci izdali direktivu političkim strankama bivšeg režima da naprave jednu zajedničku listu na predstojećim izborima kako bi srušili aktuelnu vlast.

Vučić je rekao da su stranci liderima opozicije naredili i da traže vanredne izbore, zbog čega su preko noći promenili stavove da ni po koju cenu ne žele izlazak na birališta.

Ključne stvari

Predsednik je, upitan da prokomentariše informaciju da su SAD preko navodno nevladine organizacije NDI naredile liderima stranaka bivšeg režima da moraju po svaku cenu da budu na jednoj listi kako bi se 'Vučić srušio jer ne sluša', istakao da se sve svodi upravo na izdavanje direktiva.

- Tako su im rekli i da traže izbore, pa su u jednom danu promenili stav. Kad su dobili izbore, onda su rekli: 'Pa nismo ih baš toliko ozbiljno tražili...' Da bi narod znao, tri stvari su tu ključne. Prva stvar jeste da 'Srbija protiv nasilja' nikada nije bila građanski protest, nego pokret Đilasa, Mikija Aleksića, tasta mu i drugih iz opozicije... Druga stvar, stranci ne vole da vide nezavisnu zemlju, nego bi da se Srbija utopi u sivilo i propada onako kako je propadala do 2012. godine. I treća stvar, ljudima bi trebalo da bude jasno da svaki glas za bilo koga od njih ide samo u Đilasovu kasu - istakao je Vučić.

Informer

Prema njegovim rečima, predstojeći izbori su od presudnog značaja za Srbiju.

- Predstojeći izbori biće izbori između prošlosti i budućnosti, odnosno onih koji su pokazali kako Srbija može bolje da izgleda, kako možemo da imamo mnogo više zaposlenih, autoputeva, škola, bolnica, crkava... Na narodu je da izabere i na meni kao predsedniku je da čestitam pobedniku. Vidim da su oni u svoju pobedu sigurni. Mi ćemo pokušati da se borimo i pobedimo - naglasio je Vučić.

Osamnaest sporazuma

Govoreći o poseti Kini, gde je juče učestvovao na Forumu 'Pojas i put', predsednik države je istakao da ono što je postignuto u Pekingu ima istorijski značaj za Srbiju.

- Potpisano je ukupno 18 sporazuma. Priprema se još saglasnosti na kojima moramo da radimo zajednički. Ipak, važnija je suština i strateški karakter dobrog dela tih sporazuma. Ne volim da koristim taj izraz, ali verujem da ono što smo postigli u Kini ima svoj istorijski značaj i da će se to videti u godinama i decenijama pred nama. Verujem da ćemo imati priliku da ponovo ugostimo predsednika Sija. Delegacija Srbije mogla je mnogo toga da nauči u Kini i predstavila je Srbiju na mapi sveta kao slobodarsku, nezavisnu i uspešnu zemlju. Nisam znao koliko sam popularan ovde, valjda zato što smo podržavali Kinu kada je to bilo teško, pa smo kao zemlja stekli ne tako beznačajnu popularnost i zahvalan sam našim kineskim prijateljima na gostoprimstvu - zaključio je Vučić.