20.10.2023.

22:43

Foto: ATAIMAGES

Vesti

Dramatične vesti iz Novog Sada: Napadnuta članica SNS na Detelinari

- Najoštrije osuđujemo napad na aktivistkinju naše stranke, koja je grubo fizički napadnuta tokom učestvovanja u stranačkim aktivnostima na Novoj Detelinari pri čemu su joj nanete telesne povrede. Na našu aktivistkinju fizički je nasrnula žena i tom prilikom pokušala da joj otme stranački materijal, uz uvrede i psovke - naveli su iz Gradskog odbora SNS u Novom Sadu.

Naprednjaci dodaju da sve češći fizički i verbalni napadi na članove te stranke, zbog slobodnog izražavanja političkih uverenja, ne samo da potkopavaju principe demokratije, već stvaraju atmosferu straha i zastrašivanja.

- Interesantno je da kao propagatore uvođenja nasilja u naš politički život vidimo upravo one ljude koji mesecima unazad pokušavaju da parališu Srbiju tzv. protestima protiv nasilja. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu šokiran je zbog fizičkog napada na mladu ženu , našu članicu, koja je pristojno obavljala stranačke aktivnosti - ističu nvoosadski naprednjaci.

Napad je prijavljen policiji, a iz GO SNS upućen je apel svim  institucijama sistema da zaustave progon njihovih članova, kako se ovo nasilje ne bi ponovilo.

- Ovim putem dajemo snažnu podršku Kristini Karajić i svim našim aktivistima na terenu sa porukom da hrabro nastave borbu za slobodnu i pristojnu Srbiju, a političkim protivnicima poručujemo da nas nikada neće uplašiti, već samo učvrstiti da istrajemo u našoj borbi za bolju budućnost našeg grada i naše države - zaključili su u GrO SNS u Novom Sadu.