22.10.2023.

11:40

Foto: printscreen/pink

Vesti

Ovo je cilj opozicije! Predsednik Vučić razotkrio prljavi plan političko-medijske sprege: Sve je u brojkama!

Predsednik Vučić je tokom gostovanja u jutarnjem programu TV Pink govorio o planu stranak bivšeg režima za predsetojeće izbore.

- Oni sada imaju računicu da ako SNS ima 44 odsto podrške, recimo, Socijalistička partija Srbije sa partnerima 10 odsto, 13 odsto objedinjena desnica bez Šešelja i Radulovića, a ostali, proevropski sektor 22 do 23 odsto, a imaće manje. To je uz manjinske stranke, čak i bez njih, pristojna većina za SNS. Plan im je, a to rade zajedno sa pritiscima stranih službi i dela inostranog nevladinog sektora koji žele promenu u Srbiji, da nas spuste na 37 odsto, da povećaju SPS na 13, 14 odsto, da daju ovima na 16 odsto, a oni ostanu na ovih 23 odsto i onda više većine nema - rekao je on.

Dodao je da međutim to neće moći da se desi, jer od 44 odsto onih koji daju podršku SNS-u, niko ili gotovo niko neće da pređe onima koji imaju oko 22 do 23 odsto, zbog velikih razlika i animoziteta prema liderima iz tog bloka.

- Zato će Šolakovi mediji voditi kampanju protiv SNS i to ne za građansko društvo i podršku samo evropskom sektoru, nego će na kraju da budu kao što je jednom rekao ruski ambasador za ovakvu ulogu desnice - korisni idioti - istakao je predsednik Srbije.

Predsednik je na papiru nacrtao šta je ideja opozicije i kako stvari stoje u ovom trenutku, a kako opozicija želi da bude sredinom decembra, na izborima.

Informer