23.10.2023.

17:29

Foto: Informer

Vesti

Uhodana šema! Pogledajte kako su Aleksić i njegov tast "operisali" u Trsteniku (VIDEO)

Jedna od uhodanih šema bila je preko nevladine organizacije njegovog tasta Fonda za strateško unapređenje resursa građana, a koji je Aleksić vodio od trenutka kada mu je tast Ljubiša Knežević imenovan na mesto rukovodioca nacionalne službe za zapošljavanje u Trsteniku. 

Dokumentacija do koje smo došli dokazuje da je Aleksić sa svojom suprugom Marijom Knežević Aleksić i tastom Ljubišom Kneževićem osnovao udruženje građana pod nazivom 'Fond za unapređenje resursa građana', kojoj su potom silni milioni dinara isplaćivani preko Nacionalne agencije za zapošljavanje i Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja. Ove dve državne institucije predvodili su predstavnici Ujedinjenih regiona Srbije (URS), odnosno bivšeg G17 plus čiji je lider bio Mlađan Dinkić, a funkcioner te stranke bio je upravo i Miroslav Aleksić.

Dokumentacija koju posedujemo ukazuje na to da je Miroslav Aleksić bio član Upravnog odbora nevladine organizacije, dok su njegova žena Marija i tast Ljubiša bili u odboru udruženja. Aleksić je potom svoja ovlašćenja preneo na Draganu Puzović, dok su ostali članovi porodice ostali u organizaciji. Za samo četiri godine, od 2009. do 2012., udruženju Aleksića i njegove familije isplaćeno je 54.726.976 dinara, ili skoro 470.000 evra!

A kako su Aleksić i njegov tast još "operisali" po Trsteniku pogledajte na priloženom video-snimku: