Autor: Informer.rs

24.10.2023.

18:16

Foto: Tanjug/AP

Vesti

Udarno! Poznat termin sastanka u Briselu - ovo je format razgovora!

Isti izvor je dodao da dve strane neće imati zajednički sastanak na visokom nivou.

Detalji o mestu i vremenu sastanaka tek treba da budu objavljeni.

Informer

 

Portparol Evropske komisije Peter Stano rekao je ranije danas da su predstavnici Beograda i Prištine pozvani na sastanak koji će biti održan na marginama Evropskog saveta kasnije ove nedelje.

Komentarišući razgovore specijalnog predstavnika EU Miroslava Lajčaka proteklog vikenda sa zvaničnicima u Beogradu i Prištini, Stano je naveo da su bili fokusirani na to kako unaprediti implementaciju Ohridskog sporazuma.

Informer

 

- Ne postoji namera da se on zameni - rekao je Stano novinarima u Briselu. Naveo je da se razgovaralo o različitim predlozima i idejama od kojih su neki u pisanoj formi, uključujući i "moderan evropski predlog statuta Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO)".

- Očekujemo brze akcije koje će pokazati da su obe strane posvećene nastavku procesa normalizacije, ispunjavanjem obaveza iz dijaloga o Sporazumu o putu ka normalizaciji, kao i svih prethodnih sporazuma bez preduslova ili odlaganja - poručio je Stano.

Kazao je da su predstavnici Beograda i Prištine pozvani na sastanak, koji će biti održan na marginama Evropskog saveta kasnije ove nedelje.