Autor: Informer.rs

25.10.2023.

19:52

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Vesti

Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi! Vučić: Ovde niko ne mrzi Arape ili Jevreje

Govoreći o sistemu "Pronađi me", kaže da je jedan život dečaka ili devojčice mnogo važniji od svih mostova.

- I danas, oko Amber Alerta, zaista smo 1.440 mostova izgradili, ne hvalimo se svakim pojedinačnim. Ali, jedan život jednog deteta, je svakako važniji od svih tih mostova - rekao je predsednik.

Mi ne znamo koliko je života sačuvano oduzimanjem velikih količina oružja, kazao je on.

- Svejedno, to je odlično urađeno. I sa ovim sistemom Amber Alerta, ko zna koliko ćemo života sačuvati. Sa savremenim auto-putevima u Srbiji nije lako da otmete neko dete, pošto je reakcija jako brza. To nam se dešava mnogo manje nego ranije, kao što imamo manje nasilja u porodici nego ranije, ali se danas to sve više snima i prijavljuje. Rekao sam, kada god policija ima dilemu, neka izda upozorenje. Ne da se uznemiri javnost, nego da se sačuvaju životi - istakao je Vučić.

Ističe da je Srbija jedna od najbezbednijih zemalja u Evropi. 

- Posebno u ovoj situaciji gotovo religioznih sukova u svetu. Ovde će uskoro Makabi da dođe da igra i to je veliki izazov. U ovoj zemlji niko ne mrzi Arape ili Jevreje, ali mi moramo da vodimo računa kako ćemo dalje da radimo. Moramo razvijati svaki mehanizam koji čuva živote dece, žena, sprečava vršnjačko i porodično nasilje - ističe on.