29.10.2023.

10:18

Foto: Shutterstock/Reuters

Vesti

Fon der Lajen stiže u region! Evo kad dolazi u Beograd!

Ona će četvorodnevnu posetu Zapadnom Balkanu započeti danas, a osim Beograda, posetiće Severnu Makedoniju, BiH, Crnu Goru i Prištinu.

"Ovo će biti prilika da se razgovara o bilateralnoj saradnji, a posebno da se regionalnim liderima detaljnije predstavi Plan rasta EU za Zapadni Balkan", saopštila je Evropska komisija.

Predsednica EK sastaće se danas u Skoplju sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim, a sutra ujutru sa premijerom Dimitrom Kovačevskim. Ona će potom otputovati u Prištinu, gde će se sastati sa predsednicom i premijerom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani i Aljbinom Kurtijem.

Oči Amerike i saveznika uprte u Minsk, Lukašenko i Lavrov poslali svetu nikad snažniju poruku: ''Spremi smo...!''

Fon der Lajen će u utorak ujutru boraviti u Podgorici, gde će razgovarati sa predsednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem i premijerom u tehničkom mandatu Dritanom Abazovićem.

Tokom posete Beogradu, u utorak popodne, Fon der Lajen će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

U sredu će u Sarajevu razgovarati sa članovima Predsedništva BiH i predsednicom Saveta ministara Borjanom Krišto. Fon der Lajen će imati konferencije za novinare tokom svih poseta, najavljeno je iz Evropske komisije.