Autor: Informer.rs

02.11.2023.

07:00

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Vesti

Tajkunski pakt! Pale sve maske - Đilas otkrio plan opozicije na izborima!

Tajkun Dragan Đilas, lider Stranke slobode i pravde (SSP), otkrio je šta je glavni zadatak takozvane opozicije na predstojećim parlamentarnim izborima, koji će se održati 17. decembra!

Đilas je priznao, slučajno ili namerno, da će stranke bivšeg režima probati da izbore iskoriste ne bi li drugi tajkun, Dragan Šolak, dobio nacionalnu frekvenciju za svoje televizije N1 i Novu S!?!

Tajkunski mehanizam

Da je to zaista tako, potvrđuje tajkunski portal "Direktno", koji je, pozivajući se na Juronjuz, objavio tekst pod naslovom "Đilas o tehničkoj vladi: Staviti po strani naše nesuglasice, prioriteti dekriminalizacija i mediji".

Informer

Đilas je tom svojom izjavom potvrdio šta je krajnji cilj njegove liste na predstojećim izborima, a to je, nema više nikakve sumnje, da jedna od dve Šolakove televizije po svaku cenu dobije nacionalnu frekvenciju.

Ovo je samo još jedan dokaz da se opozicija, odnosno stranke bivšeg režima, bori isključivo za lične interese, ali da im na putu stoje SNS i predsednik države Aleksandar Vučić, te da će preći preko svake svoje date reči i nesuglasica ne bi li ga srušili s vlasti!

Komentarišući sve ove navode, Marko Matić iz Centra za odgovorne medije kaže da, po svemu sudeći, padaju maske uoči parlamentarnih izbora.

Informer

- Kako se približavaju izbori i trenutak istine, pojedine političke partije skidaju maske i otvoreno pokazuju da su deo tajkunskog mehanizma za zaštitu interesa najbogatijeg srpskog tajkuna Dragana Šolaka. Osim stranaka koje finansira i drži pod kontrolom, Šolakov mehanizam čine i mediji u njegovom vlasništvu, kao i nevladine organizacije i kvaziistraživački mediji koje kontroliše. Građanima Srbije danas je potpuno jasno da na decembarskim izborima biraju između sadašnje vlasti i njene politike razvoja zemlje i Dragana Šolaka i njegovih ličnih finansijskih interesa - ističe Matić.

Šema za bogaćenje

Ivana Vučićević, direktor i glavni i odgovorni urednik Studija B, ocenjuje da takozvana opozicija i njen samoizabrani lider Dragan Đilas očigledno već znaju da su izbore unapred izgubili.

- Kad je već tako, Đilas šalje poruku svojim saradnicima da se bar malo opare pokušajem da dođu do nacionalne frekvencije za Šolakove medije. A onda se recept zna, milioni i milioni na sopstvene račune od preprodaje reklama i drugi, samo Đilasu znani načini za lično bogaćenje. Pobeda aktuelne vlasti SNS na čelu s predsednikom države Aleksandrom Vučićem onemogućiće ovakve i slične pokušaje bogaćenja pojedinaca na račun građana. A taj film, nažalost, neki iz opozicije ponovo hoće da nam prikazuju. Naše je da im na izborima pokažemo kakvu Srbiju želimo - zaključuje Vučićevićeva.