03.11.2023.

11:31

Foto: Nenad Popović

Vesti

Međunarodni kongres konzervativaca u Beogradu! Popović: Izuzetno mi je drago što ćemo se okupiti sa prijateljima sa kojima delimo iste vrednosti

Konferenciju će otvoriti predsednik Srpske narodne partije, dr Nenad Popović, a nakon njega će se okupljenima obratiti i predstavnici najvećih konzervativnih partija u Evropi.

Konferencija, koja će trajati dva dana, pruža jedinstvenu platformu za političare, predstavnike medija i naučnih instituta, ali i mlade lidere iz različitih krajeva Evrope i sveta da diskutuju i razvijaju ideje koje će oblikovati budućnost nacionalnih i međunarodnih političkih diskursa u kontekstu konzervativnih i tradicionalnih vrednosti.

Učesnici će se baviti nizom tema, uključujući ulogu mladih u politici, značaj unapređenja međunarodne saradnje među konzervativnim partijama, razvoj efikasne političke komunikacije u digitalnom dobu.

- Izuzetno mi je drago što ćemo se okupiti sa prijateljima iz celog sveta sa kojima delimo konzervativne i tradicionalne vrednosti slobode i suverenosti nacija, hrišćanske vere i tradicije, porodičnih vrednosti. Pored govornika koji će napraviti uvod u konferenciju - dva izuzetna mlada čoveka, članova evropskih parlamenata - imamo čitav niz panelista koji će se kroz diskusiju dotaći važnih političkih tema i pitanja koja se tiču svih nas. Ova konferencija je i znak naše opredeljenosti da mladim ljudima pokažemo i neke druge strane politike i damo im slobodu da sami grade svoja politička poznanstva - izjavio je dr Nenad Popović, predsednik Srpske narodne partije.