Autor: Informer.rs

11.11.2023.

17:08

Foto: Ata images

Vesti

Ljudi, ovo morate da vidite! Brutalno jaka fora - Ćuta, Lazović i Zelenović glavni protagonisti

Radnja postapokaliptične opozicione tragične komedije smeštena je u ponedeljak, 3. novembar 2053. godine, kada je izašao fiktivni broj propagandnog megafona Dragana Šolaka.

Dizajn štampanog izdanja isti je kao i "davne" 2023. godine, a isti su i glavni akteri koji danas "krstare" opozicionom političkom kaljugom.

Kada kažemo "krstare", mislimo doslovno, pošto je naslovnoj strani Nebojša Zelenović koji je konačno dobio ulogu u rimejku kultne serije "Bela lađa".

Informer

 

Ovim se, naravno, aludira na "genijalne" ideje koorpredsednika "Zajedno" da Srbija treba da ima mornaricu.

- Taj potencijal može da bude uključen u rešavanje pitanja migracija. Pored toga, ulazak Srbije u ova pitanja, otvorio bi vrata za novu veliku ulogu Hrvatske, Slovenije, BiH, Severne Makedonije i Crne Gore, a onda i Albanije. Imajući u vidu značaj pitanja migracija za Evropu, nerazumno je da najveća zemlja u regionu nema ratnu mornaricu koja bi doprinela stabilnosti Sredozemnog mora. Trebalo bi da budu utvrđeni strateški ciljevi sa zemljama Kvinte, EU i jadranskim državama. Pitanje vojno pomorske baze može da se reši međunarodno javnopravnim ugovorom o najmu, a najpogodnija lokacija bi bila određena sporazumom svih ovih država - rekao je svojevremeno Zelenović, što je i dan danas predmet opšte sprdnje na društvenim mrežama.

Informer

 

Šta tek reći, i kakvu budućnost proreći Aleksandru Jovanoviću Ćuti.

Sudeći po naslovnoj strani tajkunskog lista iz budućnosti, Ćuta je napredovao u karijeri i postao "direktor" Rubina, firme poznate po proizvodnji vinjaka. Aludira se, kako što je poznato, na Ćutinu sklonost ka čašici, o čemu je Informer već pisao.

Informer

Prva zvezda, pak, ovog broja Nove S je Radomir Lazović, koji je konačno uspeo da završi fakultet.

- Funkcioner Zeleno-levog fronta ostvario mladalački san - stoji u nadnaslovu glavne najave, a tajkunski list saznaje i da je Zelenović diplomski ispit položio sa ocenom 6 (Verovatno se ugledao na saborca Miroslava Mikija Aleksića, prim. aut).

Na naslovnoj strani se konstatuje da je održan 1587. protest protiv nasilja (po mašinskom kalendaru Dragan Đilasa, prim. aut.).