11.11.2023.

19:45

Foto: Informer.rs

Vesti

Srbiji je potrebna mudra politika kakvu vodi Vučić! Milićević: Ciljeve koje smo definisali nastavljamo i pre i posle 17. decembra!

Nakon otvaranja ovog kampa grupa novinara iz dijaspore i Beograda imala je nekoliko pitanja za ministra, koja su se pre svega ticala i unutrašnje politike Srbije, ali i celokupne situacije u njihovoj matici. 

Govoreći o predstojećim izborima ministar Milićević je istakao da je na njemu da radi posao za koji je preuzeo odgovornost.

- Na meni je da radim posao za koji sam preuzeo odgovornost. Kad dođe vreme, građani će odlučiti kako i na koji način će nekome ukazati poverenje. Ciljeve koje smo definisali nastavljamo i pre 17. decembra i posle, a potrebna je mudra i racionalna politika kakvu vodi predsednik i državno rukovodstvo. 

Informer

 

Komentarišući situaciju u južnoj srpskoj pokrajini, Milićević je rekao da Srbija ima jasan i principijelan stav. 

- Srbija je za dijalog, koji će dovesti do kompromisnog i pravog rešenja. Kada Srbija govori o dijalogu, ona misli o suživotu Srba i Albanaca, a Kurti misli o etnički čistom KiM bez Srba. I kao što je predsednik rekao sporazum podrazumeva poštovanje svih prethodno potpisanih sporazuma, i tu su stvari u potpunosti jasne - formiranje ZSO, legalni i legitimni izbori, nema hapšenja Srba od strane takozvanih policijskih snaga, a samo od 2.novembra je bilo 62 upada, 56 etnički motivisanih - objasnio je ministar. 

Kako je zaključio, Srbija ima jasno definisane crvene linije.