16.11.2023.

15:47

Foto: Pedja Milosavljević

Vesti

'Ćuta naučio samo ono što mu Đilas izdiktira' - Dabić o lažnom ekologu

Dabićevo saopštenje prenosimo u celosti.

''Ćuta se vodi onom narodnom, videla žaba da se konj potkiva pa digla nogu.

Rešio najpoznatiji uličar u Srbiji da priča o ekonomiji, platama i penzijama i samo na jednu sitnicu zaboravio - da konsultuje zvaničnu statistiku.

Obećao taj veliki stručnjak penzionerima da će im povećati penzije u odnosu na 2014., ali prevideo da je to već urađeno i to više puta.

Kumulativno gledano penzije su danas veće za 50 % u odnosu na 2014. godinu, a uz novo povećanje koje sledi u oktobru taj iznos će biti preko 60 %.

Kad govorimo o zaradama tu je zvanična statistika još neumoljivija - prosečna plata podignuta je sa 329 evra na sadašnjih 820 evra, minimalac je sa sramnih 15 000 dinara povećan na sadašnjih 47 000 uz dodatno povećanje koje sledi u januaru na preko 50 000 dinara.

Džaba je sve ovo govoriti Ćuti, čovek naučio samo ono što mu Đilas izdiktira, nit zna koja je tema niti je u stanju da shvati.

A nije ni čudo - posle 10-ak vinjaka nikome nije do brojanja.

Uzalud su pokušaji da objasne neobjašnjivo, da nas ubede da je bolje bilo kad se nisu gradili auto-putevi, brze saobraćajnice i pruge nego danas kad se grade. 

Teško će nas ubediti i da je bolje bilo kad su za 10 godina izgradili ukupno 0 bolnica, kliničkih centara i domova zdravlja nego danas kada ih imamo 147 što izgrađenih što renoviranih.

Ne daju se ni penzioneri tako lako prevariti, znaju dobro ko laže a ko govori istinu pa i ne čudi činjenica da upravo oni listom glasaju za Vučića i SNS koja im je stabilizovala penzije i podigla životni standard.

Istina će uvek pobediti laž baš kao što će na izborima ubedljiva većina nikad glasnije poručiti svima da Srbija ne sme da stane'', podvukao je Dabić.