Autor: Informer.rs

20.11.2023.

22:17

Foto: iformer,drustvene mreze

Vesti

Opozicija nema program, a uvredama hoće da progura tajkunske medije na nacionalnu frekvenciju!

Advokat Vladimir Đukanović istakao je kako je opozicija deo Šolakove privatne liste kojoj je cilj da svoje tajkunske medije i ceo SBB prikače na optemu Telekoma i dobije nacionalnu frekvenciju.

- Ovo nije prozapadna opozicija jer oni ne zastupaju demokratske principe Zapada, a pored toga Dragan Đilas se obogatio monopolom koji tamo nije dozvoljen. On je 619 miliona evra zaradio nekim čudom u momentu kad sve živo u Srbiji propada. Oni nigde ne vode kampanju, ostatak Srbije ih ne interesuje, zanima ih samo Beograd. Jedino što ih zanima je gradska skupština i kasa. Ovo sve je privatna Šolakova lista, ne bave se oni za građane Srbije nego da se SBB ponovo nakači na Telekomovu opremu i da se Nova S nakači na nacionalnu frekvenciju. Trude se da preko svojih banditskih medija vode negativnu kampanju protiv Vučića radi izazivanja gneva naroda, ali tu kampanje nema. Ovo što se dogodilo u Pošti je bilo predvođeno nekim čovekom koji je bio na listi Dragana Đilasa, što znači da on kroz esnafe pokuša da digne tenziju i neku revolucijsku atmosferu. Oni za sebe tvrde da su neka elita a svi muzeji bili zatvoreni u njihovo vreme - rekao Đukanović.

Informer

Politički analitičar Dejan Vuk Stanković naveo je kako mu nije jasno kako bi njihova nova vlada izgledala jer bi ostala duboko podeljena na one koji ne žele evropske integracije i one koji žele nezavisno Kosovo i sankcije Rusiji.

- Osim nekih fraza o reformama i prazne optužbe protiv vlade po medijima, a ne u sudnici nema tu nekog programa. Oni misle da forsiranjem i pakovanjem nezadovoljstva Vučićem uspeti da nadoknade biračko telo, ali to nije moguće. Iza svega se krije pritisak da njihove televizije dobiju nacionalnu frekvenciju. Nije mi jasno kako bi ta njihova Vlada izgledala jer bi bila rascepana na one koji su protive evropskih integracija i onih koji su za uvođenje sankcija Rusiji i priznavanje Kosova. Početak njihove kampanje bio je film sa nekim stranim stručnjacima kome je cilj bio vređanje Vučića što govori sve o njima. Oni nemaju aktiviste koji idu po terenu već možemo samo čuti neko sitno siktanje po medijima i to je to. Meni je neverovatno da čovek koji je krao paketiće za decu sedi na listi za odbornike, pa se postavlja pitanje šta bi tek radio sa državnim budžetom - rekao je Stanković.