22.11.2023.

19:44

Foto: informer/printscreen

Vesti

HIT! Traži istragu o poreklu imovine, a oblači se u "Boss"-u!

- Formiraćemo specijalno tužilaštvo za borbu protiv korupcije, uvešćemo tužilačku policiju i sprovesti veting u pravosuđu - rekao je Aleksić u Ćupriji. 

Kako je objasnio, veting se odnosi na procenu imovine u vlasništvu sudija i tužilaca i podrazumevaće, kako kaže, da svi rukovodioci u pravosuđu koji imaju veze sa kriminalom odgovaraju.

Interesantno je da je upravo ovaj Aleksić nedavno fotografisan kako šopinguje u preskupom butiku "Boss". Isto tako, kako su mediji pisali, Aleksić se sumnjiči da je, dok je bio na vlasti u Trsteniku, sa svojom suprugom i tastom osnovao nevladinu organizaciju preko je, koristeći veze u ministarstvima koje su vodili njegove kolege iz G17, izvlačio silan novac iz državnog budžeta.

Da li je zato ili zbog nečeg drugog, Aleksić nije najavio ispitivanje porekla svoje imovine. Takođe, Aleksić istragu nije najavio ni protiv svog političkog šefa Dragana Đilasa, čije su firme enormno uvećale profit dok je bio u vlasti. A nije pomenuo ni Nebojšu Zelenovića, koji kampanju vodi vozeći se u "majbahu" čija je početna cena oko 190.000 evra.

Informer