23.11.2023.

10:23

Foto: Informer

Vesti

"LOPOVI"! Bujke i Olja daju milione za seriju (FOTO)

Naš dobro obavešteni izvor je redakciji Informera dostavio tabelu sa ugovorima koje je žuti Bujke potpisao za nove projekte. Bujke je naime potpisao ugovor sa spoljnom produkcijom "Content factory" u iznosu od 1.798.604 evra za snimanje serije "Lopovi" od osam epizoda.  Po epizodi to dođe oko 225 hiljada evra?!!! Naš izvor nam je spomenuo činjenicu da Bujošević može da potpisuje ugovore koji su manji od 1,8 miliona evra, a da ne mora da traži saglasnost Upravnog odbora. 

Ono što upada u oči jeste to da je vrednost ugovora 1.798.604 evra, pa je tako Bujke mogao da potpiše taj ugovor sa produkcijom "Content factory" bez saglasnosti Upravnog odbora.

Komentarišući sve ove navode, Predrag Azdejković, član Upravnog odbora RTS kaže da je istina sve što je naš izvor dostavio Informeru i da je Bujošević 25. septembra potpisao ugovor za snimanje serije "Lopovi", a da te serije uopšte i nema u planu RTS-a za 2023. godinu!

- Fascinira me kako vi iz Informera sve saznate, te bih iskoristio ovu priliku da vas pohvalim kao prave istraživačke novinare. Istina je kako vaš izvor tvrdi da je članovima Upravnog odbora naknadno munut neki papir na kome je olovkom pisalo za 19. redovnu sednicu i spisak potpisanih ugovora vrednosti preko 500 hiljada evra koji je generalni direktor potpisao u periodu od juna do novembra. Takođe je istina da generalni direktor ima pravo da potpisuje ugovore do 1,8 miliona evra bez saglasnosti Upravnog odbora, za sve preko toga mora da nas pita za dozvolu. Prethodni saziv Upravnog odbora mu je podigao ta limit na 1,8 miliona evra što smatram za najveću grešku koja je mogla biti načinjena i da se ja pitam, taj limit treba smanjiti na pola miliona.

Informer

 

Istina je i da je 25. septembra ove godine generalni direktor potpisao ugovor sa izvršnom produkcijom Content factory za osam epizoda serije „Lopovi“. Ja sam u planu RTS-a za 2023. godinu pokušao da nađem tu seriju, ali nje jednostavno nema, tako da ne mogu da vam kažem o čemu se radi. Možda je neka autobiografska serija o RTS, ko bi ga znao!? Ali da su neki luksuzni „Lopovi“ na ovu ekonomsku krizu, to je sigurno! - ističe Azdejković.