23.11.2023.

10:36

Foto: Informer

Vesti

Opozicija nema ideju politike, već ideju vlasti! Traže kandidate koji će prevariti birače! (VIDEO)

Marko Matić iz Centra za odgovorne medije smatra da postoji jedna vrsta hibridnog rata protiv naše zemlje.

- Cilj je destabilizacija institucija i dovođenje na vlast jednog čoveka. Mi u regionu imamo interese koji se suprotstavljaju interesima našeg naroda. Cilj je da se destabilizuje Srbija i sve ono što smo postigli u poslednjih deset godina u svim oblastima, očigledno je da mnogima to smeta. Srbija po njima treba da se vrati u period od pre 2012. godne- rekao je Matić.

Informer

Marko Matić

On se osvrnuo na ciljeve opozicije koji su krajnje  lični, a ne takvi da Srbiji bude bolje.

- Pre 2012. godine imali smo tajkune koji su za 3 dolara kupovali naše fabrike, koji su trgovali imovinom Srbije i novac stavljali u svoje džepove. Šolak je sve zasnivao na uništenju Telekoma, a ne na zdravoj konkurenciji. Oni su sve vreme vodili kampanju da SBB jača nauštrb Telekoma. Kada se Telekom izborio za svoja prava, oni su proglasili da je Telekom taj koji ne poštuje konkurenciju. Oni ne opstaju na tržištu gde je slobodna konkurencija, već tamo gde su vlasnici monopola- zaključio je Matić.

Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost smatra da je nemoguće da jedna osoba, koja je izabrana pomoću foto robora, može da homogenizuje birače.

Informer

Srđan Barac

- Jasno je da ih građani neće dovesti na vlast. Oni nemaju ideju politike, već ideju vlasti. Cilj je da Nova S i N1 dobiju nacionalnu frekvenciju. Mislim da je kod njih dominantno nezadovloljstvo. Oni misle da imaju veliku podršku, svako misli da je glavni, da je najpamentiji i slično. Onda očekuju da to bude tako u javnom mnjenju. Kada se to ne desi, onda traže kandidate koji bi mogli da prevare biračko telo. Čak je i Ponoš to shvatio. Ako želite da se bavite opozicionim delovanjem, Dragan Đilas mora da da dozvolu. Ako zavisite od jednog pojedinca, vi ne možete kreirati politiku u interesu građana, već u interesu tog pojedinca. Ja verujem u demokratske procese i u pluralizam mišljenja, ali ako vi imate opoziciju koju kao taoce drži Dragan Đilas, onda je glas za tog čoveka, glas za Dragana Đilasa- rekao je Barac.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: