Autor: Informer.rs

23.11.2023.

12:28

Foto: Ata images

Vesti

Ideolog Đilasovih i Ponoševih protesta optužuje Srbiju i Vučića: Odakle vam pravo da proterujete hrvatskog diplomatu samo zato što je špijunirao protiv Rusije?!

On se ovim povodom oglasio na platformi Iks ranije poznatoj kao Tviter ponovio je sulude tvrdnje o navodnom ruskom uticaju u Srbiji nazivajući "srpsku službu" - "ruskom službom".

U postu koji je naslovio sa "Kratka analiza", on je prokomentarisao pisanja srpskih medija o proterivanju hrvatskog obaveštajca.

Putinove novine u Srbiji "Novosti" iznose detalje o razlozima proterivanja hrvatskog diplomate, dok Srbija za to vreme uoečatljivo ćuti. Znajući ovo, znamo da je diplomata proteran na zahtev ruskih aktera i sentimenta u Srbiji. 'Novosti' iznose da je diplomata proteran zbog navodnog kreiranja obaveštajne mreže. Čitajući to u Putinovim novinama znamo za sigurno onda da je se hrvatski diplomata interesovao za obaveštajnu mrežu Rusije u Srbiji, koja je bezbednosna pretnja regionu pa i Hrvatskoj, a ta pitanja su zasmetala srpskoj obaveštajnoj službi koja je ruska obaveštajna služba. I to je najbitnije što o ovom slučaju treba da znate - naveo je Stojković.

Stojković je, inače, široj javnosti u Srbiji poznat kao ukrajinski i NATO lobista, neko ko u svakoj prilici napada aktuelnu vlast i šefa države.

O ispadima Stojkovića opširnije možete čitati u posebnim vestima koje je Informer objavio.