Autor: Informer.rs

01.12.2023.

13:44

Foto: printscreen

Vesti

Obraćanje predsednika Vučića iz UAE: Moramo da nastavimo borbu protiv klimatskih promena, Srbija će dati doprinos!

- Čestitam vašoj vladi što ste ponovo okupili svet u ovom kritičnom trenutku kada govorimo o klimatskim promenama i izazovima - rekao je Vučić na početku svog obraćanja.

- Danas stojim ispred vas ne samo kao predsednik Srbije, nego i kao čovek koji se plaši globalnog zagrevanja - rekao je predsednik. 

- Moramo da nastavimo borbu sa ovog egzistencijalnom pretnjom. Srbija je donela odluku da će doneti novu strategiju kako bi dala doprinos u borbi protiv klimatskih promena - dodao je predsednik.

- Danas stojim prema vama, ne samo kao predstavnik Srbije, već kao i čovek koji se plaši globalnog zagrevanja. Naša zemlja je na prvoj liniji fronta kada je reč o tome, jer su se temperature u Srbiji popele već za jedan stepen - rekao je Vučić.

Informer

Kako kaže, ove godine imali smo najtopliji juli, septembar i novembar koji su ikada izmereni.

Predsednik je rekao da moramo da se pitamo kako ćemo ovo da rešimo, a ne rešavamo geopolitičke stvari koje se dešavaju u svetu.

- Kako možemo da budemo sigurni u dobre rezulate u borbi protiv klimatskih promena, a ne možemo da rešimo pitanje ratova. Čuo sam frazu "kada se ujedinimo". Moramo biti ujedinjeni u borbi protiv klimatskih promena. To je zajednički imenitelj da pronađemo put za zajedničke geopolitičke probleme, a tek onda da se bavimo klimatskim promenama. Moramo da delujemo po pravilima UN, koje su donete po stavovima većine članica sveta - podvukao je šef države.