03.12.2023.

11:46

Foto: printscreen

Vesti

Nebojša i Mlađan otišli po drva u bagremar, a onda ih našli izrešetane! 24 godine od stravičnog zločina bez kazne u Velikoj Hoči

Zločin je preživeo njihov sugrađanin Lj.M. koji je uzrujan i znojav, dotrčao iz atara i obavestio ljude koji su se zatekli na seoskom trgu da su na njega, Nebojšu i Mlađana pucali iz atara sela Zočište, da je on bežao kroz šumu i polje i stigo do sela, ali da treba spašavati Nebojšu i Mlađana.

Ljudi su se sakupili i krenuli ka mestu gde se pucalo. Međutim, u istom trenutku pojavio se veliki broj vojnika holandskog kontigenta KFOR-a, napravili su kordon na putu ka mestu zločina i nisu dozvoljavali Srbima da idu tamo.

U Veliku Hoču je, iz Pećke Patrijaršije, naišao jeromonah Petar Ulemek, sa Italijanima iz sastava KFOR-a. Kad je od uplašenih Velikohočana saznao šta se dešava, prekrstio se i stao ispred njih, sa čvrstom namerom da kordon probiju.

Pored traktora sa upaljenim motorom, nepomično je ležao Nebojša Pavlović, izrešetan mecima. Telo ubijenog Mlađana Manitaševića pronađeno je sa donje strane puta u šiblju.

Porodice su tragale za ubicama ubijenih momaka, obraćale se KFOR-u, UNMIK-u i svim predstavnicima međunarodnih snaga, ali počinioci ovog zločina nikada nisu pronađeni.

Uprkos svedočenju preživelog mladića, više puta ispitivan, ni danas, posle 24 godine niko za ovaj gnusni zločin nije odgovarao.