06.12.2023.

09:34

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Bokan: Opozicija osvojila javnost, ali ne i narod! Zato se svaki put iznenade! (VIDEO)

Marinika Tepić, kritikovala je predsednika Aleksandra Vučića, očigledno zaboravljajući da upravo ono što zamera Vučiću, deo je biografije njenog šefa, Dragana Đilasa.
- Glavni alati vladanja Aleksandra Vučića su siromašenje naroda, korupcija i nasilje! - kaže Marinika Tepić.

Dragoslav Bokan iz Instituta za nacionalnu strategiju na samom početku prokomentarisao je dnevnu štampu i naslovne strane novina.

- Praktično svi naslovi današnjih novina vezani su za crnu hroniku. Crna hronika postaje naš život i nešto prirodno. Ujutru posle kafe raspravljamo ko je koga i kako ubio. Ako to postane glavna tema našeg života, onda to nije dobro. Crna hronika je postala važnija od svega drugog, a nedostaje bela hronika. To je nametnuto. Naš život je život pod pritiskom, a to nije normalno. Mi od 1991. živimo u tom paklu. Kad bi novine bile pune bele hronike, niko ne bi kupovao novine- rekao je Bokan.

Informer

Dragoslav Bokan

On je potom govorio o potencijalnim rezultatima izbora, ali i o različitom odnosu prema izborima koje ima vladajuća partija, a koje ima opozicija.

- Kada god neko nešto pohvali, on je propagandista, on je čovek ko je propao. Svako ko istakne nešto što je realno dobro, tog trenutka ga obaspu kamenicama. Važan je pritisak koji se pravi. Ljudi koji su zatrovali "vodu iz koje mi pijemo" sada vređaju i kleveću. Pirmenjuju nasilje oni koji su tobože protiv nasilja. Oni su javnost osvojili, ali narod nisu osvojili. Zato se oni svaki put iznenade. Život nisu društvene mreže, a javnost nije kliktanje po internetu. Ja u svemu tome gledam samo srpski interes. Da je srpski interes na strani opozicije, ja bih sada bio opozcija. Oni unose prezir, cinizam, unose ugljen dioksid u vazduh. Slobodan Milošević je potcenjivao značaj kulture, intelektualaca i medija. Nije ih finansirao, pa su oni našli nekog drgog. Oni su se okrenuli ka Briselu i drgim zemljama iz ličnog gneva. Oni uče ljude u Srbiji da napuste Srbiju - rekao je Bokan.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod: