07.12.2023.

22:20

Foto: Informer

Vesti

Godišnjica poniženja Srbije! Jovanovićev politički otac Koštunica na današnji dan pomilovao Kurtija

Kurti je pušten na slobodu nakon dve i po godine provedene u zatvoru u Nišu, gde je izdržavao kaznu od 15 godina zbog terorizma.

Kurtija, današnjeg "premijera" lažne države Kosovo, koji od dolaska na vlast sprovodi nezapamćen teror nad Srbima, tada je po dolasku u Prištinu dočekao komandant terorističke OVK Sulejman Selimi Sultan.

Informer

 

Premijer Srbije Zoran Đinđić izjavio je tada da je iz novina saznao za oslobađanje Kurtije, naglasivši da se o tome nije razgovaralo u Vladi Srbije.

Na oslobađanju Kurtija dugo je bio angažovan Jugoslovenski komitet pravnika za ljudska prava. Predsednica tog komiteta, Biljana Kovačević Vučo, pozdravila je odluku Koštunice.

Informer

 

- Tu odluku predsednika Koštunice treba pozdraviti kao jedan mudar politički čin. Kurti je stvarno zavredeo da bude oslobođen iz zatvora. Aljbin Kurti je bio simbol i zato mislim da se više neće postavljati pitanje oslobađanja političkih zatvorenika albanske nacionalnosti iz zatvora u Srbiji - rekla je Kovačević Vučo.

Miloš Jovanović, Koštuničin naslednik na čelu DSS-a, preimenovanog u Novi DSS, ni danas ne štedi reči hvale na račun svog političkog oca i smatra da je Koštunica "mnogo dao zemlji i stranci".