08.12.2023.

08:35

Foto: printscreen

Vesti

Stamenkovski menja stavove od izbora do izbora! Pre njih protiv, a posle za uvođenje sankcija Rusiji (VIDEO)

Ona je u političkoj debati na RTS sada ponovila priču koju je ponavljala i pre prethodnih izbora, 2022. godine, a to je da Srbija ne treba da uvede sankcije:

– Nema očuvanja svetinja i uopšte naše kulturne i duhovne baštine na KiM bez očuvanja strateških odnosa sa Ruskom Federacijom koja je višestruko i aktivno lobirala da lažna država ne postane članica UNESKO. Zato insistiram na tome da se politički akteri jasno odrede i da kažu ne sankcijama Rusiji, što od nas pokušava da iznudi američki ambasador Krisrofer Hil. Imali smo situaciju da su određene kolege iz opozicije ranije govorile ne sankcije Ruskoj Federaciji, a nakon toga u Narodnoj skupštini poput Borka Stefanovića i SSP-a tražili da Srbija usvoji rezoluciju o restriktivnim merama prema Rusiji – rekla je sinoć gospođa Stamenkovski.

Podećamo da je isto govorila i pre aprila 2022. napadajući Vučića da će ih uvesti čim izbori prođu, što se nije desilo.

Te godine, ubrzo nakon izbora Stamenkovski je promenila ploču te je predložila da sledimo politiku Mađarske koja je uvela sankcije Ruskoj Federaciji:

– Mi treba da sledimo politiku Mađarske u ovom slučaju. Da budemo dovoljno komotni i dovoljno okrenuti i ka jednoj i ka drugoj strani – potom je govorila gospođa Stamenskovski.

Sada, skoro dve godine kasnije u jeku novih izbora, Zavetnica se „resetovala“ te je opet protiv uvođenja sankcija, a dokle će tako biti i kada će zatražiti da postupamo ka Mađarska ostaje da se vidi, ali ako je sudeći po već viđenom, to će se desiti odmah nakon izbora 17. decembra.