Autor: Informer.rs

13.12.2023.

18:54

Foto: Printscreen/TV Arena sport

Vesti

Vučić i Kaldun Al Mubarak zajedno gledaju utakmicu na Marakani (FOTO)

Predsednik Vučić je u Beogradu ugostio jednog od nosilaca svih najvažnijih funkcija u arapskom svetu.

Haldun Al Mubarak je, između ostalog, poznat po tome što je predsednik „City Football Group“ osnovane 2013. godine, koja uključuje „Mančester siti“, „Njujork siti“ i „Melburn siti“. Grupa sada ima 13 klubova u okviru svoje globalne mreže, a vrednost joj je procenjena na više od šest milijardi dolara.

Informer

Ranije tokom dana, Vučić i Al Mubarak su vodili razgovore, a predsednik Srbije je napisao:

– Haldun je moj lični prijatelj, ali i veliki prijatelj Srbije. O svemu smo danas razgovarali, a ja sam po svaku cenu izbegavao temu fudbalske utakmice između Crvene Zvezde i Mančester Sitija. Rekao sam Haldunu da se nadam da će sledeće godine da dođe u Beograd, ali bez Mančester Sitija. Bilo bi dobro da oni na žrebu dobiju neke druge timove – napisao je Vučić u opisu fotografije.

Pored obaveza u vladi, Haldun je generalni direktor i izvršni direktor grupe Mubadala, inovativne kompanije vredne 276 milijardi dolara sa imovinom u više od 50 zemalјa i šest međunarodnih kancelarija.

Kompanijom upravlja od njenog osnivanja 2002. godine, i kroz organski rast, akvizicije i spajanja, nadgledao je kontinuirano generisanje održivih finansijskih prihoda za akcionara Mubadale, Vladu Abu Dabija.