Autor: Informer.rs

14.12.2023.

19:22

Foto: Ata images

Vesti

Kurti se uključio u kampanju i zavapio! Srušite Vučića 17. decembra!

Tako je sinoć u prepunoj dvorani u Prištini održao miting sa ovim političarima s juga Srbije i pristalicama, pozivajući ih da u nedelju glasaju za Kamberija, a protiv „autoritarnog i antialbanskog režima u Srbiji“.

„Oni imaju svu podršku koja je potrebna za suprotstavljanje autoritarnom i antialbanskom režimu Vučića u Srbiji, u odbrani i unapređenju prava i sloboda naše albanske zajednice koja tamo živi“, kazao je Kurti.

Govoreći detaljno o onome što kvalifikuje kao diskriminaciju Albanaca u ove tri srpske opštine, o potrebnom reciprocitetu, Kurti je kazao:

„Nas deli samo nekoliko dana od važnog datuma izbora 17. decembra. Vreme je da se mobilišete, pokažete odlučnost i hrabrost u bici koja vam pripada, ali svima nama pripada da pomognemo, pružimo pomoć, podršku i solidarnost. Vreme je da se autoritarni režim u Beogradu, koliko god nacionalistički i antialbanski, šovinistički i autoritarni, koji diskriminiše i ugnjetava manjinske zajednice, suoči sa snažnom opozicijom koja pokazuje da se Albanci ne pokoravaju i da pobeđuju“.