Autor: Informer.rs

18.12.2023.

11:42

Foto: Ata images / M. Rafailović

Vesti

Sikter iz politike! Narod rekao svoje - samozvani lideri moraju u političku penziju!

Nakon izbornog debakla na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u Srbiji pojedinci iz politike morali bi da završe političku karijeru i presele se u političku penziju.

Ova ocena svakako važi za Vuka Jeremića, predsednika Narodne stranke, koja je na izbore izašla samostalno između ostalog i da "se izmere" u biračkom telu, ali je presuda naroda bila neumoljiva - svega 0,9 odsto.

Informer

 

Putem političke penzije morao bi da krene i Saša Radulović, lider "Dosta je bilo", čija partija već drugi izborni ciklus ostaje van parlamenta.

Informer

 

"Novi film" u političkoj penziji čeka i Radulovićevog koalicionog partnera Borisa Tadića, bivšeg predsednika Srbije, pošto je koalicija "Dobro jutro Srbijo" osvojila svega 1,2 odsto glasova birača.

Informer

Iz političkog života Srbije morao bi da se povuče i Boško Obradović, lider Dveri, koji je za izborni debakl koalicije "Nacionalno okupljanje" sa Zavetnicima, okrivio narod u Srbiji (?!).

- Srbija, nažalost, nije zrela za Nacionalno okupljanje i modernu suverenističku politiku koja pobeđuje širom Evrope. Srbija je i dalje talac dva politička monopola i troši se na tu lažnu dilemu između njih. Hvala svima koji su nas podržali i prepoznali ovu novu ideju. Nastavljamo borbu - napisao je on na platformi Iks, a poslednja rečenica očigledno svedoči da mu ostavka i povlačenje iz politike nisu ni na kraj pameti.

Informer

Podsetimo, jedini ko je najavio ostavku posle neuspeha na izborima i osvojenih 6,6 odsto glasova je Ivica Dačić.

Obraćajući se u izbornoj noći Dačić je istakao da je izborni rezultat SPS nezadovoljavajući i da je vreme da socijalisti nađu novog lidera.

- Preuzeo sam partiju sa 5 posto, imali smo različite rezultate za 17 godina. 2008 smo imali oko 7 odsto, ovaj rezultat je, što se nas tiče, nezadovoljavajući i pričaćemo šta je najbolje za stranku. Treba naći novog lidera, moje je lično mišljenje. O svemu tome kada se izborni proces završi, želim svima da se zahvalim. Simpatizerima, glasačima. Uvek sam smatrao da su državni interesi ispred partijskih. Ponosan sam na sve dobro urađeno u koaliciji sa SNS, analiza koja treba da se napravi treba da posluži za dalje pravce za aktivnosti SPS. Razgovaraćemo i o novim kadrovskim rešenjima - zaključio je Dačić.