19.12.2023.

10:29

Foto: Shutterstock/Beta

Vesti

Nemačka podržava fašistu Kurtija! Grenel pravo u metu: Izabrali su pogrešnu stranu istorije

Grenel je ovako reagovao na objavu ambasadora Nemačke u Prištini Jorna Rodea na platformi "X", u kojoj je obavestio da je državni sekretar nemačkog ministarstva odbrane Siemtje Meler posetila KiM i da je imala sastanak sa Kurtijem i predsednicom privremenih institucija Vjosom Osmani.

- Aljbin Kurti je odbacio svaku ideju koju je Zapad izneo. Nažalost, Vlada Nemačke nije prihvatila rešenja za koja su se Tači i Vučić dogovorili da sprovedu. Nemci su na pogrešnoj strani istorije: podržavaju fašistu Kurtija. Sve zemlje na svetu osudile su Kurtija za izazivanje nasilja - osim Nemačke. Republikanci i demokrate se retko slažu... ali su saglasni da je Kurti problem - napisao je Grenel.

Rode je u svojoj objavi izvestio o kratkoj jednodnevnoj poseti Prištini državne sekretarke u Saveznom ministarstvu odbrane Nemačke, Siemtje Meler, koja je, kako je naveo, razgovarala sa najvišim prištinskim zvaničnicima, premijerom i predsednicom, a ujedno je i posetila štab Kfora, gde se sastala sa predstavnicima ove misije NATO-a.