22.12.2023.

16:36

Foto: Printscreen, Profimedia

Vesti

Tajkun Šolak preko "Danasa" ponosno poručio! Kurti je moj predsednik kojeg volim, poštujem i promovišem (FOTO)

Naime, „Danas“ je objavio tekst pod naslovom "Kurti poručio: Verujem da će se Brisel i Lajčak više baviti Vučićem koji je pokrao izbore uz pomoć Dodika, Mandića i Radoičića, umesto pritiska na nas", u kojem je Kurti izneo stravične neistine o izbornom procesu u Srbiji, napadajući čak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika i predsednika Skupštine Crne Gore Andriju Mandića.

Informer

 

Takođe, Kurti je zatražio i ukidanje kaznenih mera EU prema Prištini, da tzv. Kosovo dobije status kandidata za članstvo u EU i partnerstvo za mir sa NATO, ali i da se izvrši pritisak na Beograd da prizna nezavisnost Kosova, tako što bi se uvele sankcije Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću zbog, kako kaže neprijateljskog i agresivnog ponašanja prema KiM i odustajanja od Sporazuma.

Naravno, Šolakov list preneo je Kurtijeve zahteve i lažne tvrdnje kao da su istinite i dao prostora albanskom ekstremisti da napada Srbiju i Vučića.

Iz svega navedenog može se izvući zaključak da je Šolak ovim tekstom ponosno poručio: Kurti je moj predsednik kojeg volim, poštujem i promovišem!