Autor: Informer.rs

22.12.2023.

17:31

Foto: sns.org

Vesti

Srbija je matična država svih Srba! Vesić o napadima na naše sunarodnike iz Republike Srpske

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i funkcioner SNS Goran Vesić  poručio je da je Srbija matična država svih Srba, komentarišući napade na Srbe iz Republike Srpske koji su iskoristili glasačko pravo na izborima u Srbiji. Njegovu objavu na društvenoj mreži Iks prenosimo u celosti:

Naši sunarodnici iz Republike Srpske, po zakonu donetom 2003. godine, imaju pravo da glasaju na izborima u Srbiji. Taj zakon je donet mnogo pre nego što je Srpska napredna stranka postojala, a prvu ideju za donošenje tog zakona dao je tadašnji srpski premijer Zoran Đinđić.

Kada sam se bavio javnim poslovima trudio sam se da što veći broj birača iz Republike Srpske glasa u Republici Srbiji jer sam tada verovao, a verujem i sada da je njihovo mišljenje važno kada se glasa o partijama koje treba da budu garant zaštite državnih i nacionalnih interesa Srbije i svih Srba. Tada to nikome nije smetalo. Recimo Hrvati iz BiH glasaju na izborima u Hrvatskoj i imaju svoje poslanike u skupštini u Zagrebu. I to nikome ne smeta?