24.12.2023.

11:24

Foto: Printscreen/InformerTV

Vesti

Počinje izgradnja Bio4 kampusu na Torlaku! Vučić: Dovešćemo najeminentnije univerzitete

- Uložićemo više novca nego do sada, pogotovu u školstvo i nauku. To se ne odnosi samo na povećanje primanja prosvetnih radnika, što će svakako biti slučaj u značajnijoj meru nego u drugim delovima javnog sektora, ali osim toga ćemo da radimo na ulaganju u dualno obrazovanje koje se pokazalo kao značajna prednost Srbije u odnosu na zemlje u regionu. Dovešćemo najeminentnije univerzitete. Deo mladih odlazi jer smatraju da univerziteti ovde nisu dovoljno dobri - rekao je Vučić.

Predsednik je istakao da moramo da ulažemo i u ljude, posebno u one koji su tokom kovida bili spremni da rizikuju živote.

- U zdravstvo u koje smo mnogo ulagali, moraćemo da ulažemo i u ljude. Posebno u one koji su tokom kovida bili spremni da rizikuju živote, a nisu dobili posao - dobiće posao. Moramo da pokažemo brigu prema ljudima. Ne možemo samo da izgradimo zidovima, a da u njima nemaa mamografa, skenera ili ultrazvuka. Počinjemo izgradnju BIO4 kampusa na Torlaku. To će biti strašna prednost Srbije. Moramo da radimo oko naučno-tehnoloških parkova - dodao je.