24.12.2023.

22:13

Foto: printscreen

Vesti

Popović: Najoštrije osuđujemo nasilje nad institucijama Republike Srbije

- Najoštrije osuđujemo vandalsko nasilje koje su večeras nad institucijama Republike Srbije počinili predstavnici levičarsko-liberalno-zelene opozicije. Ne postoji ni jedno opravdanje da se ruši sopstvena država zarad želje da se nasilno i mimo narodne volje uzme vlast - rekao je Popović i dodao:

' Narod je na izborima, glasovima koje je dao listi ,,Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane'', jasno i nedvosmisleno odlučio ko treba da vodi Srbiju i Grad Beograd. Ne postoji druga reč nego: "kukavičluk'' da opiše one koji beže od sopstvene odgovornosti za izborni neuspeh, i pribegavaju nasilju i rušenju sedišta državnih institucija.

Prema njegovim rečima, krajnji cilj ovog bezumnog nasilja je jasan - srušiti nezavisnu i suverenu politku Srbije i staviti je u red poslušnih, neslobodnih nacija kojima će odluke o sopstvenoj sudbini donositi drugi. Za početak bi nas naterali da priznamo Kosovo i uvedemo sankcije Rusiji.

' Pozivamo nadležne organe da hitno reaguju primenjujući zakon prema svim nasilnicima koji su lomljenjem i paljenjem Skupštine Grada Beograda počinili teška krivična dela, osramotivši ne samo sebe, već i dajući povod za likovanje svima onima kojima napredak i boljitak Srbije nisu u interesu. Sva njihova sramna rabota je uzaludna. Srbija će pobediti i neće stati! - poručio je Popović.