Autor: Informer.rs

26.12.2023.

20:10

Foto: Informer

Vesti

Čedomir Jovanović zaplakao u studiju Informera: Potpuno ga dotukla situacija u zemlji! (VIDEO)

Lider LDP-a Čedomir Jovanović istakao je da se današnja policija razlikuje od one iz devedestih.

- Bio sam prvi koji je ušao u Skupštinu kada je policija iz pravca ulice Majke Jevrosime počela da ispaljuje suzavac na građane, a dobili su i naređenje da helikoptera bacaju suzavce što su odbili. Smatram kao svoju ličnu dužnost prema državi da osudim nasilje i pozovem na prekid nasilja na ulicama. Vučić je osvojio glas Srba sa KiM, jer se brine o njima, dok opoziciju zanima samo Beograd. Godine 2008. je čovek umro u sukobu sa policijom, čega danas nema, a ova policija danas se mnogo razlikuje od one iz devedesetih - rekao je Jovanović.

Informer

 
 

Jovanović je dodao da se od univerziteta očekuje da unose razum u politički život, a ne haos.

- Kada policajac stavi kacigu na glavu vidokrug mu je ograničen i slabije čuje, a kada pored njega počnu da lete kamenice i počnu udarci sa svih strana reaguje kao i svaki čovek. Svi ti policajci su obukli uniformu zato što čuvaju državu, a ne zato što politički podržavaju nekoga. Očekujem od univerziteta da unose razum u politički život, a ne haos - rekao je Jovanović.

Informer

 

Jovanović je napomenuo da demonstracije danas podržavaju ljudi koji huškaju na nasilje, a na ulicama ih nigde nema, kao što su to Ćuta i Dragan Đilas ukazujući na činjenicu da ih nigde nema kada je rizik u pitanju.

Više o ovome saznajte u videu: