02.01.2024.

16:23

Foto: AP/Photo

Vesti

Da li je Kurtiju odzvonilo? Haradinaj rešen da ga sruši: "Novi izbori mogu na proleće"

– Političke stranke su već spremne za izbore. Oni se na različite načine pokušavaju pozicionirati u svesti građana kao opcija. Ako govorimo o ABK, nikada se nismo uznemirili zbog ovih anketa niti naručenih rezultata. Ovoga puta nismo uznemireni jer znamo stanje na Kosovu i poverenje građana u svaki segment društva. Izbori bi kao što znate trebalo da se održe najkasnije do januara 2025, ali mogu i ranije, već na proleće. Ovo što se dešava miriše na izbore. Svi se spremaju, i mi smo u kampanji, ali ne treba troššiti desetine hiljada evra za nekakve ankete kao što je uradio Kurti – rekao je Haradinaj u intervjuu za Kosova pres.

On je ponovio kritike na račun Aljbina Kurtija zbog prihvatanja nacrta statuta ZSO, koja će, kaže, tzv. Kosovu naneti veliku štetu.

Umesto da se Zajednica pravi kao pandan međusobnom priznanju ili članstvu Kosova u NATO, ona se formira u zamenu za priznanje registarskih tablica, konstatovao je Haradinaj.

Predsednicu lažne države Vjosu Osmani i predsednika parlamenta Gljauka Konjufcu kritikovao je zbog političkog potčinjavanja Kurtiju.