04.01.2024.

14:07

Foto: Kosovo onlajn

Vesti

Srbija stalni trn u oku Zapada! Žaklin Nastić raskrinkala moćnike!

Nastićeva je za portal podgoričke "Adria tv" istakla da ovi protesti nikako ne odražavaju stav većine. Na pitanje kako komentariše to što su predstavnici ODIHR-a i drugi strani predstavnici ćutali kada je predočeno da se pripremaju nemiri u Srbiji posle izbora uprkos ubedljivoj pobedi liste "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane", Nastićeva kaže da je "i alarmantno i razočaravajuce što čak i institucije poput OEBS-a ignorišu tako očigledna upozorenja".

- Međutim, nakon izbora, barem su priznali da su izbori u velikoj meri ispunili međunarodne standarde. OEBS je takođe odbio da podrži optužbu da su birači autobusima ubačeni na biračka mesta. To što je OEBS smatrao da su izbori po standardima, zapadni mediji i političari su izostavili - navela je Nastićeva.

Na konstataciju da je predsednik Aleksandar Vučić još jednom, na izborima, dokazao da je državnik i lider kojem građani Srbije najviše veruju, Nastićeva kaže da Vučić smeta pojedinim regionalnim i inostranim faktorima i agenturama.

- Ne sme se prevideti da je Srbija, tačnije srpska politika, stalni trn u oku Zapadu jer odbija da igra u igri imperijalne moći. Srbija je jedna od retkih zemalja u Evropi koja se odupire destruktivnim ekonomskim sankcijama Rusiji, a samim tim i diktatu EU i NATO. Štaviše, Srbija održava trgovinske odnose ne samo sa Zapadom, već i sa zemljama BRIKS-a, posebno sa Kinom. Srbija ostvaruje sopstvene interese i suvereno odlučuje o svojoj energetskoj, ekonomskoj i spoljnoj politici. Nije slučajno da akteri iz država NATO od maja pozivaju na srpski 'Majdan'. Kao što često biva, ovo nije ništa drugo do uobičajene igre imperijalne moći Zapada - navela je Nastićeva.