Autor: Informer.rs

08.01.2024.

17:37

Foto: MUP Srbije

Vesti

Sutra evakuacija stoke na Krčedinskoj adi! Nalog izdao predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, pripadnici MUP odneli hranu životinjama

U međuvremenu se, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, u dogovoru sa vlasnikom, životinjama su odneli hranu.

Na jako nepristupačnom i rizičnom terenu, na dve odvojene lokacije koje su udaljene od obale 1,2 kilometra i 3 kilometra, Specijalistički timovi Sektora za vanredne situacije čamcima su preneli hranu i nahranili oko 130 grla konja i krava koje se nalaze na ovoj adi, saopštio je MUP.

Kako se dodaje u saopštenju, MUP će, u saradnji sa vlasnikom, i u skladu sa svojim mogućnostima, nastaviti da pruža pomoć životinjama na Krčedinskoj adi.

„JP ‘Vojvodinašume’ će sutra pre podne uputiti jednu skelu koja će izvršiti prihvat stoke, a Ministarstvo poljoprivrede je preuzelo obavezu da s veterinarskom inspekcijom izvrši pregled životinja. U toku sutrašnjeg dana biće spasena sva stoka koja je zarobljena na Krčedinskoj adi“, naglasio je Mirović.

Mirović je kazao da je JP „Vojvodinašume“ danas pripremilo skelu veličine 12×8 metara, a da će evakuacija životinja početi sutra ujutro.

„O sutrašnjoj akciji obavestili smo i vlasnika stoke koji je ovih dana obaveštavao javnost o ugroženosti zarobljenih krava i konja i zatražio pomoć“, rekao je Mirović.