12.01.2024.

08:23

Foto: Informer/tanjug

Vesti

U laži ovog čoveka se kunu Đilas i njegova koalicija! Zagovornik nezavisnog Kosova, Srbija mu je krivac!

Tajkunski mediji bliski tajkunu Draganu Đilasu i njegovoj koaliciji „Srbija protiv nasilja“ sa radošću su preneli ove laži i napade, nadajući se nekoj reakciji, ne bi li mimo volje naroda došli na vlast.

Ipak, treba uzeti u obzir ko je, zapravo, Majkl Rot, čovek u čije laži se kunu Đilas i njegova koalicija.

Podsećamo, Rot je protivnik Rusije i zagovornik uvođenja sankcija, ali i nezavisnog Kosova, kao i prijatelj teroriste i lažnog premijera Aljbina Kurtija koji svakodnevno teroriše naš narod u južnoj srpskoj pokrajini.

U tom duhu, Rot i Kurti su se sastali sredinom oktobra prošle godine, a susret su ovekovečili prijateljskom fotografijom:

Dobro je ponovo sresti premijera Kurtija. Situacija na severu Кosova i dalje je zabrinjavajuća. Srbija mora da zaustavi agresiju i provokacije. Potrebna nam je deeskalacija i konačno implementacija Ohridskog sporazuma. Hrabro vođstvo je ključno za napredovanje procesa normalizacije – poručio je Rot otvoreno, kriveći Srbiju za, kako kaže, agresiju i provokacije, iako se zna da je naš narod izložen strahovitom maltretiranju i pritiscima, te da se nad njima sprovodi tiho etničko čišćenje.

Informer

Rot, koji je antisrpski orijentisan, služi kao jedan od glavnih promotera laži Đilasove koalicije, đilasovci mu uzvraćaju istom merom, a za to vreme ovaj nemački poslanik veliča lažnu državu Kosovo i traži da se uvedu sankcije Rusiji.